• Valinda

Duurzaam Haar Verwijderen

Bijgewerkt op: jun 3

Ondanks dat lichaamshaar volledig natuurlijk is, willen de meeste van ons het het liefst niet hebben op sommige plaatsen. De meeste dames scheren hun benen, oksels en bikini lijn. Wist je dat er op jaar basis 2 miljoen wegwerp mesjes worden weggegooid? Deze wegwerp mesjes zijn niet te recyclen. Het is dus verstandig om over te stappen op een duurzamer alternatief.


De eerste optie is te stoppen met scheren en het haar op een natuurlijke manier te laten groeien. Ik heb niet genoeg zelf vertrouwen om dit te kunnen maar ik bewonder vrouwen die dit wel doen.

Ik gebruik een veiligheidsscheermes (safety razor) om mijn oksels en bikinilijn te scheren. Dit is een stuk duurzamer in vergelijking met wegwerp scheermesjes. Een wegwerp scheermes is vaak gemaakt van plastic en wordt na enkele keren gebruiken weggegooid. Dit is uiteraard niet heel goed voor het milieu. een veiligheidsscheermes is volledig gemaakt van chroom wat volledig recyclebaar is. De messen zijn te vervangen als ze bot zijn en ook deze zijn te recyclen. Wegwerp mesjes lijken goedkoper omdat je 3-4€ kwijt bent per mesje. Een veiligheidsscheermes kost ongeveer 25€ maar gaat een leven lang mee. Een nieuw mesje kost rond 1€ per stuk en gaat ongeveer een maand mee. Kortom, op de lange termijn is een veiligheidsscheermes goedkoper.

Ik scheer nat onder de douch zonder het gebruik van scheerzeep. Als dit niet voor jou is, zou je zelf scheerzeep kunnen maken of normale zeep hiervoor kunnen gebruiken. Dit is een erg makkelijk zelf te maken scheer creme die fijn is bij dames met een droge huid. Het bevat 2 delen shea boter, 2 delen kokosolie en 1 deel aloe vera. Een deel kan 100gram zijn maar ook 10gram. Het is maar net waarmee je wilt werken. Zolang de verhouding tussen de bestanddelen maar gelijk blijft. Smelt alle ingrediënten samen, doe dit in een afgesloten potje en je scheer creme is klaar.


Duurzaam Haar Verwijderen

Voor mijn benen gebruik ik een epilator. Ja, deze is deels gemaakt van plastic maar hij doet inmiddels al jaren trouwe dienst. De eerste keren dat ik hem gebruikte waren pijnlijk maar dit werd elke keer bij gebruik wat minder. Nu is het gewoon wat vervelend maar niet meer pijnlijk. Het grote voordeel van epileren is dat de haren steeds dunner worden, ze langer weg blijven en sommige zelfs volledig verdwijnen. Ik gebruik mijn epilator een keer per week gedurende de zomer en een keer per twee weken gedurende de winter. Ik heb van nature blond haar dus stoppels zijn bij mijn in het begin niet te zien. Ik gebruik mijn epilator direct na het douchen als mijn benen goed gescrubd zijn. Ik kan zowel nat als droog gebruiken maar ik vind het niet fijn om hem onder de douch te gebruiken. Het gebruik van de epilator was even wennen maar nu werkt het prima voor mij.


Andere opties voor zero waste haar verwijderen zijn elektrisch scheren, sugar waxing of met een pincet alles weghalen.


Wat is jou favorite manier om ongewenst haar te verwijderen?


Gebruik je al

Wasbare Keukenrol?

Bezoek onze webshop met meer dan 50 verschillende prints herbruikbare keuken doekjes. Ze zien er niet alleen super leuk uit, ze zijn ook duurzaam en besparen je geld uit. 

Ontmoet Valinda

Hoi Lieve Lezer,

Ik ben  de oprichter van green and happy mom blog en green and happy shop. Na een gevecht tegen een zware postnatale depressie ben ik vast besloten de wereld een beetje beter te maken. Niet alleen voor mijzelf maar ook voor mijn kleine meisje.

zonnebloem vector.png
  • pinterest
  • insta
  • facebook
  • youtube

Nieuwste Blogposts