• Valinda

Real Nappy Week dag 1 - Rumparooz

Bijgewerkt op: 31 mei

Het is Real Nappy Week! Dit betekent dat deze gehele week gewijd is aan het vieren en promoten van wasbare luiers om ze meer toegankelijk te maken bij nieuwe ouders. Gedurende de week zal ik elke dag mijn ervaring delen over een ander luiermerk. Vandaag is dat Rumparooz.


Andere merken die deze week zijn beoordeeld, zijn Alva Baby, Popolini, ImseVimse en TotsBots.

 
 

Achtergrond informatie:

Rumparooz is opgericht in 2006 met de geboorte van de tweede dochter van Julie en Tsjaad Ekstrom. Zij had een zeer gevoelig huidje en kon geen wegwerpluiers verdragen. Dit resulteerde in een flinke uitslag op de billen van de kleine baby. Omdat er geen luiermerk was dat geen uitslag veroorzaakte, besloot Julie haar eigen luiers te maken. Vrienden waren ook geïnteresseerd en 8 jaar later verkoopt het familiebedrijf Kanga Care Rumparooz over de hele wereld en heeft Julie's ontwerp van de dubbele gootjes een Amerikaans patent.

Wasbare luier ervaring - Rumparooz


De Producten

Rumparooz produceert pockets, voorgevormde luiers en overbroekjes.


De pockets zijn fijn omdat, in tegenstelling tot de meeste pockets, deze kunnen worden aangepast aan 4 maten in plaats van de gebruikelijke 3 maten. Dit zorgt ervoor dat dit systeem echt met je baby meegroeit. Omdat ik een erg kleine baby had, vond ik het erg fijn dat ik deze pockets een beetje kleiner kon maken dan de meeste andere. Rumparooz-luiers zijn geweldig voor babies die aan de kleine kant zijn. Wat ik ook fijn vind aan de pockets van Rumparooz, zijn de schattige prints van de luiers. Ik kon mijn man echt overtuigen om de luier te gebruiken omdat de prints hem ook aanspraken (hij aarzelde in het begin). De Space Invader-luier bracht echt een glimlach op zijn gezicht.

 
 

De voorgevormde luiers van Kangacare worden niet verkocht als Rumparooz-luiers maar als Eco-Posh. Ik had deze graag willen testen, maar omdat deze een beetje buiten mijn budget lagen, heb ik deze overgeslagen. Ze zijn gemaakt van biologisch katoen en staan ​​bekend als een geschikte luier gedurende de nacht als je een kleintje hebt die veel plast als hij / zij slaapt.


Ik gebruikte luiers van een ander merk, maar ik was dol op de overbroekjes van Rumparooz. Hun dubbele gootjes zorgen ervoor dat bij een explosieve poepluier alles binnen de luiers blijft. Het is nog steeds een puinhoop, maar dit overbroekje houdt de puinhoop in ieder geval binnen de lijntjes. Net als de pockets, zijn de beschikbare prints voor de covers super schattig. Mijn man hield van hun Tetris-print terwijl ik een meer heb met de schattige dierenprints

De overbroekjes van Rumparooz zijn bij mij favoriet. Als je wasbare luiers overweegt, raad ik je aan verschillende systemen en merken aan te schaffen om erachter te komen wat je fijn vindt om mee te werken en wat bij je baby past en een overbroekje van Rumparooz zou ik daar zeker bij uitproberen.


Meer Wasbare luiers


Gebruik je al

Wasbare Keukenrol?

Unpaper towels - zero waste etsy shop

Bezoek onze webshop met meer dan 50 verschillende prints herbruikbare keuken doekjes. Ze zien er niet alleen super leuk uit, ze zijn ook duurzaam en besparen je geld uit. 

Valinda - Natural Parenting Blog - Eco-friendly mom - zero waste lifestyle

Ontmoet Valinda

Hoi Lieve Lezer,

Ik ben  de oprichter van green and happy mom blog en green and happy shop. Na een gevecht tegen een zware postnatale depressie ben ik vast besloten de wereld een beetje beter te maken. Niet alleen voor mijzelf maar ook voor mijn kleine meisje.

Unpaper towels - zero waste etsy shop

Nieuwste Blogposts

Wil je 150 Tips voor een Duurzaam Leven?

free Zero waste tips

Schrijf je in om geen wekelijkse Videos & Eco-Tips te missen

Free shampoo bar recipe - eco friendly bathroom

Schrijf je in om geen wekelijkse Videos & Eco-Tips te missen.

Volg me op Youtube!