• Valinda

Duurzame Baby Uitzet

Bijgewerkt op: 15 nov.

Gefeliciteerd! Er komt een kleintje aan! Dit is zo’n ontzettend spannende tijd. Maar, zodra je je begint in te lezen over alles wat je voor een kleintje nodig hebt, raak je wellicht wat overweldigd. Je vraagt je wellicht af of je dit allemaal echt nodig hebt. Laat me je gerust stellen. Nee, veel van deze spullen heb je niet echt nodig. Grote bedrijven met uitgebreide marketing teams zullen je wellicht overtuigen dat je een billendoekjes verwarmer met superhandig nachtlampje echt nodig hebt maar we hebben het eeuwen gered zonder. Ik denk dat we dit wel weer kunnen. Dus, wat heb je dan wel nodig als er een kleintje komt? Niet zo veel zoals je hier kunt lezen.


Transport

Heb je een auto? Dan heb je een Maxi Cosi nodig voor veilig transport. Een goedkope of milieu bewust alternatief kan ik in dit geval niet aanbevelen omdat ik vind dat je niet ook de veiligheid van je kleintje moet bezuinigen. Dus, koop in dit geval een nieuwe. Koop alleen een tweedehands als je absoluut zeker bent dat er niets mee is gebeurd. Een Maxi Cosi is net als een motor helm. Als je een ongeluk krijgt beschermd deze je maar de binnenkant van de helm is kapot waardoor deze dus niet meer werkt.

Toen ik zwanger was heb ik een kinderwagen aangeschaft ondanks dat ik al wist dat ik mijn kindje wilde gaan dragen in een draagdoek of drager. Had ik dit maar niet gedaan. De wagen is denk ik 2 weken gebruikt toen ik nauwelijks kon kopen en een keer door de schoonouders. Ik denk dat de kinderwagen in totaal een keer of 10 gebruikt is. Zo zonde van het geld ondanks dat ik hem tweedehands gekocht had. Ik had dit geld graag gespaard voor een mooie draagdoek. Het omknopen van je kindje vraagt wat oefening maar zodra je het onder de knie hebt is het ontzettend fijn. Lees hier meer voordelen.

 
 

Slapen

Wist je dat je veilig samen kunt slapen met je kleintje maar vind je samen slapen te spannend? Wellicht is een co-sleeper dan iets. Dit is eigenlijk een wiegje die aan een kant open is (aan de kant van het grote bed). Vaak aan de kant van de moeder omdat dit handig is met de borstvoeding.


Voeding

Als je borstvoeding geeft, wil je wellicht een borstvoedingskussen om het voor jullie beide wat comfortabeler te maken. Als je comfortabel kunt zitten, ben je meer ontspannen en zal het voeden fijner zijn. Je kunt ook creatief doen met de kussens die je al hebt, zo lang je maar comfortabel zit. Een kolf is nodig als je van plan bent meer dan een paar uur weg te zijn van je kleintje.

Als je baby 6 maanden is, kun je langzaam vaste voeding introduceren. Ik heb nooit purees gekocht of gemaakt voor mijn kleine meid. Ze at gewoon met de pot mee zolang het niet te zout, pittig of teveel suikers bevatte. Wel is het belangrijk dat je kleintje goed rechtop kunt zitten. Investeer dus in een goed kinderstoeltje. Lees hier tips als je zelf ook deze manier wilt overwegen.Verzorging

Als je echt geld wilt besparen kun je je inlezen in baby eliminatie communicatie. In dit geval, reageren de ouders op signalen van de baby waarmee hij/zij aangeeft te moeten poepen/plassen. Hoewel ik dit super interessant vond, vond ik het ouderschap al overweldigend genoeg en ging ik voor wasbare luiers. Hier kun je daar meer over lezen. De eerste weken met je kleintje kunnen erg overweldigend zijn dus schaf ook een of twee pakken biologisch wegwerp luiers aan om je de eerste weken wat te ontlasten.


Een douch handschoen is erg handig als je je kleintje mee neemt onder de douch. Je hebt dan meer grip op je baby.


Ok, je baby heeft kleding nodig maar je hoeft het niet te gek te maken. Babies groeien erg snel en zullen in sommige gevallen een maat maar enkele maanden. In sommige gevallen zelfs maar enkele weken. Kijk in de tweedehands winkel voor baby kleertjes. Andere babies dragen sommige kleertjes ook maar enkele maanden.

 
 

Uiteraard is deze lijst niet compleet maar veel (naar mijn mening) onnodige producten heb ik weg gelaten. Ik hoop dat de komst van je kleintje hiermee beter behapbaar wordt.


Meer over Duurzaam met een Baby


Meer over Duurzaam Zwanger


Gebruik je al

Wasbare Keukenrol?

Unpaper towels - zero waste etsy shop

Bezoek onze webshop met meer dan 50 verschillende prints herbruikbare keuken doekjes. Ze zien er niet alleen super leuk uit, ze zijn ook duurzaam en besparen je geld uit. 

Valinda - Natural Parenting Blog - Eco-friendly mom - zero waste lifestyle

Ontmoet Valinda

Hoi Lieve Lezer,

Ik ben  de oprichter van green and happy mom blog en green and happy shop. Na een gevecht tegen een zware postnatale depressie ben ik vast besloten de wereld een beetje beter te maken. Niet alleen voor mijzelf maar ook voor mijn kleine meisje.

Unpaper towels - zero waste etsy shop

Nieuwste Blogposts

Wil je 150 Tips voor een Duurzaam Leven?

free Zero waste tips

Schrijf je in om geen wekelijkse Videos & Eco-Tips te missen

Free shampoo bar recipe - eco friendly bathroom

Schrijf je in om geen wekelijkse Videos & Eco-Tips te missen.

Volg me op Youtube!